Project

Een plek voor kees

Nieuwe stad voor Kees

Het resultaat van de alternatieve plek voor Kees (en de nadere familie’s die door de 1,5 meter samenleving niet meer in de stad passen) om te wonen. 

Aan alles is gedacht. Fietspaden, tunnels, bioscopen en heuse chocolade fonteinen. Met de kabelbaan naar school en met de glijbaan naar de supermarkt!

Een plek voor Kees

We hebben nu te maken met de 1,5 meter samenleving. En doordat we de 1,5 meter moeten aanhouden is er minder plek op de grond. Alles wordt een beetje groter en alles schuift steeds een beetje verder op. Alles neemt een beetje meer ruimte in.

Kees en zijn familie wonen aan het eind, helemaal aan het eind. En alles komt steeds meer hun kant op. Maar ze kunnen nergens heen, want ze zijn al aan het eind. Waar moeten ze nou heen? Waar kunnen ze wonen nu alles steeds meer opschuift? En Kees is niet de enige, helemaal aan het andere eind daar wonen ook mensen, en die passen er ook niet meer bij. En daar ook weer aan het andere eind, helemaal aan het eind wonen ook mensen. En zo zijn er nog meer families die niet meer op de grond passen. Samen maken we een plek voor hen.

De kinderen krijgen 3 korten films te zien die het laat zien over waar architecten van nu mee bezig zijn op dit gebied. Na de films starten we met brainstormen en schetsen. 

In 8 a 10 lessen gaan we van idee/ schets naar uitwerking met de kinderen. We bouwen samen 1 maquette.

Hoe kom je van 2D naar 3D. De kinderen leren op schaal te werken. We bouwen samen een nieuwe plek boven de bestaande wereld. Hierin kan de fantasie van de kinderen naar voren komen. Van achtbanen die je naar school brengen tot een chocolade fontein op het plein. Ieder kind bouwt zijn eigen gebouw/onderdeel van de maquette, maar we moeten er ook voor zogen dat we niet alleen supermarkten en zwembaden hebben. Er zal dus ook overlegt moeten worden wie wat gaat bouwen. Ze werken daarom samen en individueel.

Een nieuwe stad
Zeepfabriek-glijbaan

Het eindresultaat komt op school te staan. Hier zoek ik samen met de school een mooie plek voor. Iedere stad wordt gepresenteerd aan ouders en school.