Project

VLiegFeestBeesten

De keuze aan materialen is heel ruim, om zo de kinderen te prikkelen tot het combineren van materialen of er juist ‘iets’ in te zien wat hun fantasie hen ingeeft. 

Tussentijds kijken we even samen of de mobile (kunstwerk) wel in balans is. Waar nodig passen we deze aan. Kinderen leren wat balans is. Welke materialen zijn licht en welke zijn zwaar. Dit passen we toe in de mobile (kunstwerk).

 

Een 2-daagse workshop.

 

In aanloop naar de onthulling van het kunstwerk ‘Ling Zhi Helicopters’ heeft de gemeente Den Haag mij gevraagd een workshop te ontwikkelen die inhaakt op het kunstwerk. 

Mijn inspiratie was vooral de plek waar het kunstwerk komt te staan. De plek is aan de Rijswijkse Landingsbaan in Ypenburg. Op deze plek was vroeger het vliegveld Ypenburg. Op dit vliegveld werden vroeger veel vliegfeesten gehouden. 

Een onthulling van een kunstwerk is ook een feestelijk gebeuren en dat willen wij illustreren met de kleurrijke mobile die de kinderen hebben gemaakt. Elk kind maakt een eigen mobile van minimaal 3 hangers. Elke mobile is gemaakt van plastic afvalmateriaal dat ik heb verzameld en voorbereid voor de kinderen. Zo kunnen ze snel aan de slag na een korte introductie waarin ik hen de basiselementen leer over het maken van een mobile. 

Kinderen leren verschillende materialen aan elkaar te bevestigen. Hun creatief denken wordt gestimuleerd d.m.v. de gekozen materialen en de mogelijkheden hiervan. Ik help ze op weg en laat ze daarna los om zelf te ontdekken. 

 

Our gallery

De kinderen leren verschillende manieren van bevestigen. Daarna kunnen ze zelf aan de slag en ben ik er om ze te assisteren.