Over het project

Hortus Portus Pilatus Pas

Kinderen aan de slag met verf en plantafdrukken

Daarna met oost indische inkt werken voor extra gelaagdheid

Het project ‘Hortus Portus Pilatus Pas’ is een reeks van 3 lessen op school.  

In de eerste les neem ik ze mee in hun gedachten naar de toekomst. De wereld veranderd constant. We hebben te maken met klimaat verandering. Wij mensen passen ons aan. Maar de evolutie van planten en dieren gaat langzamer. Zo zijn er perioden met lange droogtes en hele natte perioden. 

De vraag die ik aan de kinderen stel is: ‘Wat hebben de planten nodig om te kunnen overleven in het nieuwe klimaat’ 

We denken na over speciale features die planten nodig kunnen hebben. Zoals ‘bijvoorbeeld’ een groot ondergronds waterreservoir voor perioden met droogtes’ Maar ook het gevaar van dier en mens komt voorbij. Hoe kunnen planten en bomen zich hier tegen weren. 

Daar praten we een les over en schetsen onze ideeën op papier.  De 2e les gaan we stempelen met echte bladeren en stengels van planten. De laatste les werken we met Oost-Indische inkt voor de details en om de namen te bedenken en op te schrijven. Daarna worden ze opgehangen in  het lokaal en/of in de gangen

nog wat foto’s

Het eindresultaat komt op school te hangen. Hier zoek ik samen met de school een mooie plek voor. Ieder ontwerp in een eigen lijstje. Ieder ontwerp is uniek.